Bij Fitbit verdwijnen er 110 banen vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. Uit voorlopige cijfers blijkt dat het bedrijf een omzet draaide van tussen de 572 en 580 miljoen dollar (537 tot 544 miljoen euro), terwijl er 725 tot 750 miljoen werd verwacht.

Fitbit maakt de kwartaalcijfers komende maand bekend en heeft in een verklaring al een tipje van de sluier gelicht. De omzet is het afgelopen jaar gegroeid met 17 procent. De wearablemaker hield echter rekening met een groei van 25 of 26 procent.

Er zijn vorig kwartaal volgens de eerste cijfers 6,5 miljoen wearables verkocht door Fitbit. Vorig jaar waren er meer dan 23,2 miljoen actieve gebruikers van Fitbit-apparatuur.

Volgens Fitbit was 2016 een lastig jaar voor alle fabrikanten van wearables. Het bedrijf kondigt een reorganisatie aan die moet leiden tot een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering.

Markt

Fitbit-CEO James Park spreekt van een trage vakantieperiode, maar hij verwacht dat de stagnatie in groei tijdelijk zal zijn. De ontslagen zullen in het eerste kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Het bedrijf draaide volgens de voorlopige cijfers vorig jaar een omzet van 1,5 tot 1,7 miljard dollar. Dat zorgde voor een verlies van 0,22 tot 0,44 dollar per aandeel.