Tesla sleept een oud-medewerker voor de rechter, omdat die personeel bij het bedrijf zou hebben weggekaapt en bij zijn vertrek gevoelige informatie en bedrijfsgeheimen heeft meegenomen.

Sterling Anderson was bij Tesla directeur van de afdeling die verantwoordelijk is voor de zelfrijfunctie Autopilot. Na zijn vertrek richtte hij zelf het bedrijf Aurora op voor zelfrijdende technieken, schrijft Recode donderdag.

Anderson zou in zijn tijd bij Tesla al contact hebben gehad met Chris Urmson, mede-oprichter van Aurora. Urmson is voormalig hoofd technologie bij de afdeling zelfrijdende technieken van Google. Gesprekken met Urmson begonnen in de zomer van 2016, terwijl Anderson pas in december Tesla verliet.

Volgens Tesla heeft Anderson geprobeerd tientallen collega's bij Tesla te rekruteren voor zijn nieuwe bedrijf. Ook zou hij onder werktijd al bezig zijn met het oprichten van die onderneming.

Anderson zou bovendien "honderden gigabytes" aan gevoelige informatie van Tesla hebben gekopieerd, evenals vier bedrijfsgeheimen. Tesla eist een schadevergoeding, waarvan een jury de hoogte moet bepalen.

In een reactie zegt Anderson dat de rechtszaak een poging van Tesla is de concurrent "te onderdrukken" en "persoonlijke reputaties" te vernietigen. Hij spreekt van valse beschuldigingen die wijzen op "paranoia en een ongezonde angst voor de concurrentie".