Ring, het bedrijf dat bekend is door zijn gelijknamige slimme deurbellen, heeft in een investeringsronde maar liefst 109 miljoen dollar (omgerekend zo'n 100 miljoen euro) opgehaald.

Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Het geld komt onder meer van durfkapitaalfirma DFJ en de investeringstakken van zakenbank Goldman Sachs en chipmaker Qualcomm. 

Virgin-baas Richard Branson stak persoonlijk geld in de onderneming. Het is niet bekend welke waardering Ring heeft gekregen bij de investeringsronde.

Camera

De deurbel van Ring bevat een camera die een videostream naar de smartphone van de bewoner stuurt. Die kan vervolgens ook buitenshuis zien wie er voor de deur staat. 

De Ring bevat ook een bewegingssensor die bewoners kan alarmeren als er iemand in de buurt van een huis komt, ook als er niet actief wordt gebeld. De instapdeurbel van Ring kost in Nederland krap 200 euro.

Beursgang

Ring zegt klanten in meer dan honderd landen te hebben. De producten van het bedrijf liggen wereldwijd in meer dan 15.000 winkels. Het bedrijf heeft ruim duizend medewerkers.

Directeur Jami Siminoff van Ring zegt tegen TechCrunch dat hij zich nog steeds richt op een beursgang voor het bedrijf. Mogelijk gebeurt dat nog voor het eind van het jaar.