Asus, Acer, Dell en Lenovo hebben hybride Chromebooks onthuld. Het touchscreen van de laptops kan worden omgeklapt, zodat de apparaten ook als tablet kunnen worden gebruikt.

De Acer Chromebook Spin 11 en Asus Chromebook C213 zijn door Google uit de doeken gedaan. Het touchscreen van die apparaten kan met zowel de hand als met een meegeleverde stylus worden bediend.

De nieuwe generatie Chromebooks is vooral bedoeld voor studenten en onderwijzers. De modellen van Acer en Asus hebben een camera bij het toetsenbord, zodat studenten kunnen filmen als het apparaat is opengeklapt.

Beide Chromebooks worden opgeladen via een USB-C-poort. Verdere specificaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Dell

Dell brengt verscheidene versies van de nieuwe Chromebook 11 Convertible op de markt. Deze 2-in-1-apparaten hebben een 11 inch-touchscreen en een behuizing met rubberen schokdempende randen. Ze zijn uitgerust met een Intel Celleron-processor.

Lenovo komt met een nieuwe versie van de N23 Yoga Chromebook met een scherm van 11,6 inch. Deze hybride is uitgerust met een ARM-chip.

Android

De apparaten komen in februari en april op de markt. Het is niet duidelijk of ze ook in Nederland worden uitgebracht.

Chromebooks hebben veelal een lagere prijs dan laptops, omdat ze met relatief lichte hardware zijn uitgerust. Alle Chromebooks die dit jaar of later worden uitgebracht, hebben ondersteuning voor Android-apps.