De zelfrijfunctie Autopilot van Tesla zal binnen zes maanden flink worden uitgebreid, zodat de software alle hardware gebruikt waarmee de nieuwste automodellen zijn uitgerust. 

Elon Musk, CEO van Tesla, liet op Twitter weten dat de software mogelijk zelfs al over drie maanden wordt uitgerold. Mensen kunnen bij aanschaf van een Tesla kiezen tussen de Enhanced Autopilot of de iets duurdere Full Self-Driving Capability.

De Enhanced Autopilot maakt gebruik van vier camera's in de auto, terwijl de Full Self-Driving Capability acht camera's benut. Tesla-rijders kunnen laatsgenoemde functie echter nog niet gebruiken.

Alle Tesla-wagens die sinds oktober vorig jaar zijn gemaakt, hebben de hardware aan boord voor de uitgebreide zelfrijfunctie. De camera's hebben zicht op de volledige omgeving van de auto, tot een afstand van 250 meter.

Twaalf sensoren zorgen ervoor dat de weersomstandigheden worden waargenomen en objecten in de omgeving worden herkend. Een radar aan de voorzijde kan ook bij slechte weersomstandigheden de omgeving controleren.

Tesla maakte eerder al bekend bezig te zijn met het kalibreren van de nieuwe systemen. Het bedrijf wilde aanvankelijk tegen het einde van het jaar de software ervoor uitbrengen.