Apple gaat gebruikers van zijn draadloze oordoppen AirPods de oordoppen laten vinden via de Find My iPhone-app.

Volgens de Wall Street Journal duikt die functie op in de bèta van iOS 10.3, die dinsdag aan softwareontwikkelaars werd verstrekt. In de Find My iPhone-app is het daarin mogelijk om de AirPods op afstand bijvoorbeeld geluid af te laten spelen.

De functie werkt, net als de AirPods zelf, via Bluetooth. Als de verloren oordop zich niet in Bluetooth-radius bevindt, laat de app de laatste plek zien waar de oordoppen wel in Bluetooth-radius waren.

Sommige gebruikers klagen dat de AirPods gemakkelijk kwijt te raken zijn. Aangezien de oordoppen samen met een oplaaddoosje 179 euro en per stuk 75 euro kosten, is de nieuwe functie geen overbodige luxe.

Het is niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Apple verwijderde onlangs een app uit de App Store waarmee gebruikers op basis van het bluetoothsignaal konden zoeken naar een verloren AirPod-oordopje.

MacOS en Apple Watch

Ook van MacOS en WatchOS zijn bètaversies verschenen. De Apple Watch krijgt met de volgende update de functie Theater Mode. Die variant op de vliegtuigmodus schakelt alle geluiden van het horloge uit en zorgt dat het scherm van de Apple Watch niet aan gaat wanneer gebruikers hun pols optillen, zodat medebezoekers van theater of bioscoop niet worden gestoord. Berichten komen wel binnen en zijn na een tik op het scherm te bekijken.

MacOS krijgt met de volgende update de functie Night Shift, waarbij het scherm in de avonduren minder blauwtinten toont. iOS kreeg die functie begin 2016 al. Een vermindering van blauw licht in de avond zou moeten zorgen voor een betere nachtrust. Mac-gebruikers kunnen zo'n functie al langer zelf instellen met apps als F.lux.