Tesla maakt voormalig Apple-medewerker baas van team zelfrijdsoftware

Autofabrikant Tesla heeft een hooggeplaatste software-ingenieur van Apple aangenomen. Hij zal de softwareontwikkeling van zelfrijdsysteem Autopilot overzien.

Binnen Tesla gaat Chris Lattner aan de slag als Vice President of Autopilot Software, vertelt het bedrijf in een blogbericht

Tot op heden had Tesla geen vaste topman aan het hoofd van de ontwikkeling van Autopilot. De rol werd in plaats daarvan ingevuld door Jinnah Hosein, die tegelijkertijd aan het hoofd van de softwaredivisie van ruimtebedrijf SpaceX staat.

Lattner was bij Apple verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de programmeertaal Swift, die wordt gebruikt om apps voor onder andere iPhones te maken. Hij zorgde er tevens voor dat Apple de taal open source maakte, waardoor anderen er vrij gebruik van mogen maken binnen hun eigen software. Lattner werkte elf jaar bij Apple.

De Autopilot-software van Tesla leidde afgelopen jaar tot discussie, toen een zelfrijdende auto van het bedrijf in een ongeluk verzeild raakte. Meerdere instanties doen sindsdien onderzoek naar de functie. Tesla benadrukt al langer dat de zelfrijdopties van de auto's zich nog in een testfase bevinden.

Lees meer over:
Tip de redactie