In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de belangrijkste aankondigingen en gadgets op techbeurs CES in Las Vegas.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Nieuwe televisies

Op CES kondigden de grote techbedrijven hun nieuwe televisies voor CES aan. Zo kwam Samsung met zogeheten QLED-tv's. Deze schermen moeten het gaan opnemen tegen de OLED-panelen van concurrent LG.

LG liet op zijn beurt de dunste televisie tot nu toe zien. Dit scherm is slechts 2,57 millimeter dik en wordt met magneten aan de muur gehangen. 

Robots

De robot moet de volgende slimme, virtuele assistent worden. Zo wordt het mogelijk een rondrijdende machine te vragen om in huis de verlichting te bedienen. Is dat handig, of is de smartphone daar alsnog beter voor?

Nederlanders

Voor het eerst staat er op gadgetbeurs CES een speciaal, Nederlands paviljoen. Daarop kunnen Nederlandse startups hun producten tonen, zodat de internationale markt ze kan ontdekken.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.