Dronemaker DJI heeft een meerderheidsbelang genomen in de professionelecameramaker Hasselblad. Het is nog niet duidelijk wat DJI van plan is met de onderneming.

DJI kocht vorig jaar al aandelen van het Zweedse Hasselblad. Dit jaar heeft de dronemaker een groter aandeel in handen gekregen, schrijft TechCrunch donderdag op basis van bronnen in de industrie.

Hasselblad is in 1941 opgericht en richt zich op het maken van professionele camera's. Hasselblad verkoopt camera's van enkele duizenden dollars tot camerabody's van 40.000 dollar.

In de jaren zestig gebruikte NASA de camera's van het Zweedse bedrijf voor het fotograferen van onder meer de maan op de Apollo-ruimtemissies. Vooral onder professionals is Hasselblad een bekende naam.

Mogelijk is DJI van plan het makkelijker te maken om drones uit te rusten met de Hasselbladcamera's voor professioneel gebruik. Het kan ook zijn dat DJI de eigen cameratechnieken op de drones volledig wil vervangen of dat het bedrijf alleen de prestigieuze merknaam Hasselblad wil gebruiken.