Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics is in gesprek met LG Display voor de levering van LCD-panelen voor televisieschermen. Dat is opvallend, omdat Samsung in de televisiemarkt concurreert met LG, het moederbedrijf van LG Display.

Op het moment wordt er op een "zorgvuldige en serieuze" manier over gesproken, zei hoofd Kim Hyun-suk van de Samsung-televisieafdeling tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Hij zei dat er nog geen beslissingen zijn genomen. 

Samsung ziet LG mogelijk als potentieel leverancier voor schermen, nadat in december werd bekendgemaakt dat het Taiwanese Hon Hai (Foxconn) en Sharp dit jaar stoppen met het leveren aan Samsung. Hon Hai zou zich meer inzetten voor Sharp, zodat dat bedrijf een groter aandeel in de televisiemarkt kan krijgen.

LG Display heeft nog geen zakelijke relatie met Samsung vanwege de concurrentiepositie van het moederbedrijf. Samsung heeft het grootste deel van de televisiemarkt in handen.

Samsung kondigde woensdag nog nieuwe QLED-tv's aan op de gadgetbeurs CES in Las Vegas. Deze nieuwe televisies gaan concurreren met de OLED-televisies van LG.