Webwinkelgigant Amazon heeft een patent ontvangen op vliegende distributiecentra, die zouden kunnen worden gebruikt om bezorging van pakketjes met drones te faciliteren.

Het betreffende patent, dat op Twitter werd verspreid door een analist van CB Insights, laat zien dat Amazon zijn pakhuis onder een zeppelin zou willen hangen.

De zwevende distributiecentra zouden vervolgens niet worden gebruikt voor alle bezorgingen, maar kunnen worden ingezet als op een bepaalde locatie veel vraag naar een bepaald product wordt verwacht.

Als voorbeeld noemt Amazon een voetbalwedstrijd, waar veel vraag is naar bepaalde voedselproducten en kleding met logo's van de betreffende teams. Via de zeppelin zou ook kunnen worden geadverteerd naar fans in het stadion.

Afbeelding uit Amazon-patent

Afbeelding uit Amazon-patent
Afbeelding uit Amazon-patent
Foto: Amazon

Shuttle

In het patent zegt Amazon een speciale shuttle, in feite een kleinere zeppelin, te willen gebruiken om spullen en bezorgdrones aan het distributiecentrum te leveren. De drones zelf zijn alleen verantwoordelijk voor de bezorging naar de klant.

Amazon heeft nog niet gereageerd op de vondst van het patent. De inzet hiervan lijkt op zijn minst ver weg. Onlangs demonstreerde Amazon in een video al wel hoe bezorgdrones vanuit 'normale' distributiecentra kunnen gaan vliegen.

De webwinkel werkt al enkele jaren aan bezorgdrones, maar het is nog niet bekend wanneer deze voor het eerst bij klanten zullen landen.

Zo wil Amazon pakketjes bezorgen met drones
Zo wil Amazon pakketjes bezorgen met drones