Dov Katz, bij Oculus VR verantwoordelijk voor onder meer machine learning, is opgepakt nadat hij een afspraak zou hebben gemaakt met een vijftienjarig meisje voor seks. Daar wordt hij nu van beschuldigd.

Dat meldt King 5, een nieuwsorganisatie uit Seattle. Het vijftienjarige meisje bleek echter een politieagent uit de regio te zijn. 

Katz wordt op 5 januari aangeklaagd en de borg is vastgesteld op 125,000 euro. Ook mag het Oculus-hoofd geen contact hebben met minderjarigen, zonder aanwezigheid van een andere volwassene. 

350 dollar

Katz zou hebben gereageerd op een online advertentie, blijkt uit de documenten die Geekwire gepubliceerd heeft. In die advertentie stond dat een vijftienjarig meisje zich aanbiedt voor seks in ruil voor geld. Katz zou een afspraak hebben gepland en daar 350 dollar voor gaan betalen. 

Toen de man aankwam bij het hotel waar ze hadden afgesproken, werd hij gearresteerd door de politie. Katz had op dat moment 600 dollar bij zich. Tijdens de arrestatie zou Katz hebben gezegd dat hij daar heenging om het meisje te redden, maar achteraf gezien beter eerst de politie had kunnen bellen.