Autofabrikant Tesla staat op het punt om een grote update voor zijn zelfrijdfunctie Autopilot uit te brengen. Volgens CEO Elon Musk verschijnt de update "mogelijk volgende week"

Het neurale net waar de Autopilot op draait, zou volgens Musk inmiddels goed functioneren. Het bedrijf wil de functie nu alleen nog veel in de praktijk in verschillende omgevingen testen met gebruikers. 

Eerder bleek dat Tesla in de grote Autopilot-update nog niet alle zelfrijdfuncties ging inschakelen. Het bedrijf wilde eerst de noodremmen, botsingswaarschuwingen en cruise control beter uittesten. Het is onduidelijk of welke opties volgende week beschikbaar komen.

De Autopilot-functie van Tesla was eerder dit jaar reden voor grote ophef, nadat een zelfrijdende auto van het bedrijf hiermee in een dodelijk ongeluk betrokken raakte. 

Tesla benadrukte dat het ongeluk een "uitzonderlijke situatie" was. De Autopilot zou zich daarnaast nog officieel in een testfase bevinden.

Internationale waakhonden doen sinds het ongeluk onderzoek naar Tesla. De Nederlandse Rijksdienst voor het Wegwerkverkeer noemde de Autopilot-functie misleidend.