Amazon is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met het bètatesten van zijn bezorgdrone voor pakketten. Het eerste pakket werd op 7 december door een drone bezorgd.

De praktijktest wordt gehouden op het platteland vlakbij het Engelse Cambridge. Daar kunnen deelnemende Amazon-testpersonen producten bestellen, die vanaf een nabijgelegen distributiecentrum worden geleverd.

Pakketjes worden daar door Amazon-werknemers ingepakt en op een lopende band geplaatst. Daarna wordt het pakket automatisch onderin een drone geschoven, en die drone wordt via een rails naar buiten gereden.

Vanaf daar vliegt de drone zelfstandig naar zijn bestemming. Daar landt de drone, laat het pakket los en vliegt vervolgens terug naar het distributiecentrum. De bezorgdrones zijn ontworpen om klanten binnen 30 minuten of minder hun bestelling te brengen.

Steeds meer testpersonen

In eerste instantie doen twee Amazon-klanten mee aan de test, dat aantal testpersonen wordt later uitgebreid. Pakketen die door de drone bezorgd worden mogen tot zo'n 2,20 kilo wegen.

Amazon kreeg in juli toestemming van de overheid van het Verenigd Koninkrijk om zijn drones in de praktijk te testen. De gebruikte drone is een prototype dat in november 2015 werd onthuld.

De Amerikaanse webwinkel kondigde zijn project voor bezorgdrones in 2013 aan, onder de naam Prime Air. Door strenge regels van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit verplaatste het bedrijf zijn ontwikkeling deels naar Canada, met praktijktests in het Verenigd Koninkrijk.