'Vertraging AirPod-oordoppen komt door problemen met verbinding'

De draadloze oordoppen van Apple, de AirPods, zijn uitgesteld omdat het bedrijf problemen ondervindt met het synchroniseren van de audio.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een anonieme bron. De AirPods werken anders dan andere draadloze oordoppen. Normaal gesproken ontvangt één oordop het bluetooth-signaal, die het signaal vervolgens doorstuurt naar de andere oordop.

Apple wil allebei de oordoppen verbinden via bluetooth. Maar de elektronicafabrikant moet er dan wel voor zorgen dat de audio gelijk loopt over beide dopjes. De anonieme bron geeft aan dat Apple problemen heeft met het synchroniseren van de audio. Ook moet het bedrijf nog oplossen wat er gebeurt wanneer één oordop uitvalt, omdat de batterij leeg is, of wanneer de drager er één verliest.

Verschijningsdatum AirPods onbekend

AirPods zien eruit als de EarPod-oordopjes die Apple al jaren bij iPhones levert, maar dan zonder snoer. De dopjes moeten worden opgeladen in een bijbehorend oplaaddoosje, en gaan in Nederland 179 euro kosten.

Bij de introductie zei Apple dat de draadloze oordopjes eind oktober in de verkoop zouden gaan. Later werd dat volgens de geruchten januari. Een precieze datum heeft het bedrijf nooit genoemd. Het is niet bekend wanneer de oordopjes nu te bestellen zullen zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie