Maker slimme vibrator schikt in privacyrechtszaak met vrouw

De maker van de slimme vibrator We-Vibe Rave, Standard Innovation, gaat schikken in de rechtszaak over privacyschending die werd aangespannen door een vrouw in Chicago.

De vrouw, in rechtbankdocumenten alleen onder het pseudoniem N.P. vermeld, klaagde Standard Innovation in september aan omdat de We-Vibe gevoelige gegevens over het gebruik doorstuurt naar het bedrijf.

De vibrator stuurt gegevens zoals de trilstand en de temperatuur zonder toestemming van de gebruiker door via de app waarmee het apparaat kan worden bediend en waarmee kan worden gechat met een partner.

Standard Innovation bood daarvoor excuses aan, heeft het privacybeleid aangepast en benadrukte dat er geen gegevens in verkeerde handen zijn gevallen. Nu heeft het ook een overeenstemming bereikt met N.P., blijkt uit rechtbankdocumenten in handen van Ars Technica.

Zitting

Tijdens een zitting in de rechtszaak volgende maand zullen de twee partijen tegenover de rechter verklaren dat ze een schikking treffen. Een collectieve rechtszaak tegen het bedrijf is daarmee van de baan.

Het is niet de eerste keer dat de We-Vibe in opspraak is. In augustus toonden hackers op de conferentie Def Con al dat een ander We-Vibe-model op onveilige wijze communiceert met de app. Daardoor zouden kwaadwillenden hem ineens kunnen activeren.

De hackers merkten toen ook al op dat de temperatuur van de We-Vibe elke minuut naar Standard Innovation wordt gestuurd. Dat gebeurt ook elke keer dat de vibratie-intensiteit wordt aangepast.

Lees meer over:
Tip de redactie