'Derde van wearablebezitters gebruikt gadget niet meer'

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat bijna een derde van de wearablebezitters de gadgets inmiddels niet meer gebruikt. 

Dat blijkt uit een enquete ingevuld door 9.592 respondenten uit Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 

Van de ondervraagden geeft 29 procent aan dat ze hun gekochte smartwatch niet meer dragen. Bij fitnesstrackers doet 30 procent achteraf niks meer met het apparaat. Het is onduidelijk hoe lang het duurt totdat de bezitters afstand doen van hun gadgets. 

Gartner noemt de percentages relatief hoog. Uit het onderzoek blijkt dat 10 procent van de ondervraagden een smartwatch heeft gekocht, terwijl 19 procent een fitnesstracker heeft. Slechts 8 procent heeft een VR-bril. 

Mensen kopen wearables meestal voor zichzelf. Van de fitnesstrackers is 34 procent cadeau gedaan. Bij smartwatches was dat 26 procent. 

Fitbit en Xiaomi

Uit recent onderzoek van IDC blijkt dat Fitbit en Xiaomi marktleiders zijn op het gebied van wearables. De markt voor wearables groeide met 3,1 procent.

De verkoop van smartwatches zou in het afgelopen jaar zijn tegengevallen. Ondanks dat gaf Apple-CEO Tim Cook onlangs aan dat de Apple Watch een verkooprecord heeft neergezet. Verkoopcijfers werden echter niet gedeeld.

Lees meer over:
Tip de redactie