De smartwatch Pebble Time 2 zal mogelijk niet op de markt verschijnen, omdat de maker wordt overgenomen door Fitbit.

Dat vertellen bronnen aan Bloomberg. De Pebble Core, een losse tracker zonder scherm, zou ook niet worden uitgebracht.

Eerdere geruchten wezen al op een geplande overname van Pebble door fitnessbedrijf Fitbit. Voor de aankoop van het bedrijf zou 40 miljoen dollar worden betaald.

De overname zou zich volgens de nieuwe bronnen enkel richten op het personeel van het bedrijf, waarvan ongeveer 40 procent een baan aangeboden heeft gekregen bij Fitbit. Voornamelijk softwareontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om bij Fitbit aan de slag te gaan. De hardwareteams worden door Fitbit genegeerd. Daarnaast zouden interfacedesigners niet aan bod zijn gekomen.

Het zou betekenen dat de Pebble Time 2 en Pebble Core niet op de markt zullen verschijnen. Het bedrijf heeft naar verluidt plannen om iedereen die via Kickstarter heeft besteld, zijn of haar geld terug te geven.

De Pebble 2, een goedkoper model met zwartwitscherm, is sinds twee weken verkrijgbaar. Dit horloge is ook al verzonden naar donateurs op Kickstarter. De Pebble Time 2 en Pebble Core zijn echter nog niet verstuurd en worden daarom volgens bronnen geannuleerd.

Migicovsky

Pebble-CEO Eric Migicovsky zou na de overname het bedrijf verlaten, aldus Bloomberg. De topman is vermoedelijk van plan om terug te gaan naar incubatieplatform Y Combinator, waar hij startups met eigen hardware tijdens de vroegste fasen wil adviseren.

De overname door Fitbit is nog niet afgerond. Daarnaast heeft de horlogemaker nog niet officieel op de geruchten gereageerd.