Fitbit, het bedrijf dat vooral bekend is dankzij zijn fitnesstrackers, wil de smartwatchmaker Pebble overnemen.

De twee bedrijven zijn dicht bij een overeenkomst, stellen anonieme bronnen tegen zowel The Information als de Financial Times.

Met de overname zou slechts een "klein bedrag" gemoeid zijn. Pebble zou al enige tijd te koop staan en Fitbit zou vooral interesse hebben vanwege de intellectuele eigendommen van Pebble.

Het Amerikaanse bedrijf zou geen plannen hebben om de smartwatches van Pebble te blijven ontwikkelen en verkopen. Pebble maakt slimme horloges met een scherm van e-papier. 

Ontslagen

Die zuinige schermtechnologie zorgt ervoor dat ze veel langer meegaan op één acculading dan modellen met een lcd- of oled-scherm. Maar de horloges van Pebble hebben een beperkter aantal functies dan smartwatches van bijvoorbeeld Apple of Samsung.

Eerder dit jaar vielen er al ontslagen bij Pebble. Directeur Eric Migicovsky, een Canadees met Nederlandse roots, zei dat het bedrijf "vrij krap" in het geld zat.

Pebble werd groot dankzij succesvolle campagnes op de crowdfundingsite Kickstarter, waar verschillende producten als eerste werden aangeboden. Zo haalde het bedrijf in totaal meer dan 40 miljoen dollar op. In 2013 stak een durfinvesteerder ook nog eens 15 miljoen dollar in Pebble.