Google veranderde de naam van Chromecast eerder dit jaar naar Cast, maar gaat nu toch weer terug naar de naam Chromecast.

Google kondigt de stap op Twitter aan. Op zijn Google Cast-website omschrijft het bedrijf zijn streamingtechnologie nu als "Google Cast-ook wel bekend als Chromecast built-in".

Eerder dit jaar wijzigde Google de naam van Chromecast-technologie die in tv's van verschillende merken is gebouwd naar Google Cast. Zijn eigen streamingdongel is wel steeds Chromecast blijven heten.

De Chromecast-app werd daarop omgedoopt tot Google Cast. Eerder deze maand kreeg die app weer een nieuwe naam: Google Home. Dat is de titel van de spraakgestuurde speaker die het bedrijf in enkele landen heeft uitgebracht, maar vooralsnog niet in Nederland.

Voorlopig noemt Google het streamen van video en audio naar een tv of Chromecast 'Casten'. Alle apparaten die de stream ontvangen heten nu Chromecast, of dat nu om een dongel gaat of een tv met ingebouwde Chromecast. Gebruikers bedienen die apparaten via de Google Home-app. Naast de reguliere Chromecast presenteerde Google onlangs ook de Chromecast Ultra, voor 4K-tv's.