De virtualrealitybrillen die zullen worden ondersteund in een nieuwe update voor Windows 10, hebben een computer met lagere minimumspecificaties nodig dan de brillen die momenteel op de markt zijn.

Bestaande VR-brillen als de Oculus Rift en HTC Vive werken alleen met game-pc's die zijn voorzien van relatief nieuwe videokaarten en snelle processors. Zulke pc's kosten doorgaans minstens 1.000 euro.

Onlangs kondigde Microsoft aan dat een nieuwe 'Creators Update' voor Windows 10 standaardondersteuning voor VR-brillen zal toevoegen. Onder meer Lenovo, Asus, HP en Acer werken aan brillen met prijzen vanaf 299 dollar (280 euro).

The Verge meldt op basis van een testapplicatie voor de VR-brillen dat hiervoor minstens 4 GB werkgeheugen, een quadcore-processor, grafische kaart met DirectX 12-ondersteuning en een USB 3.0-poort voor nodig is.

Een pc met die specificaties kan een stuk goedkoper uitvallen dan de computers die nodig zijn voor de Rift en Vive. Het valt nog wel te bezien welke applicaties precies kunnen draaien op een computer met de minimumspecificaties; voor zware games is vermoedelijk alsnog een betere pc nodig.

Microsoft maakt volgende maand meer bekend over de Creators Update en de bijbehorende VR-brillen.