'Apple overweegt productie Google Glass-concurrent'

Apple overweegt een eigen 'augmentedrealitybril' op de markt te brengen. De bril zou qua functionaliteit lijken op de geflopte Google Glass.

Anonieme bronnen zeggen dinsdag tegen Bloomberg dat Apple met de technologie experimenteert en een klein aantal componenten heeft besteld om test uit te voeren.

Het bedrijf zou echter nog niet definitief hebben besloten om zich in de markt voor augmented reality te begeven en zou de bril op zijn vroegst in 2018 op de markt kunnen brengen. Apple wilde niet reageren op het bericht.

Augmented reality betekent het aanpassen van de echte wereld door hier digitale gegevens op te projecteren. Brillen als Google Glass doen dat met een klein display voor het oog van de gebruiker, waarop bijvoorbeeld route-informatie of de tekst van sms'jes kan worden getoond.

Enthousiast

Apple-directeur Tim Cook heeft zich meermaals enthousiast uitgelaten over de technologie. Hij zei veel te investeren in onderzoek naar augmented reality en stelde dat augmented reality meer potentie heeft dan virtual reality, waarbij gebruikers met een speciale bril geheel worden afgesloten van hun omgeving.

Google toonde zijn Glass-bril voor het eerst in 2013, maar het apparaat wist na een korte periode van hype niet te overtuigen. Er waren onder meer privacyzorgen, omdat er een camera aan de voorkant van de bril zat. Ook was de technologie nog erg duur en zag de bril er niet erg modieus uit.

Apple heeft al diverse patenten op technieken die te maken hebben met augmented reality. Dat hoeft echter geen concrete plannen te verraden; Apple vraagt vaak patenten aan op technologieën waar het bedrijf uiteindelijk geen commercieel product mee op de markt brengt.

Lees meer over:
Tip de redactie