Tesla heeft het Duitse productieprocesbedrijf Grohmann Engineering overgenomen. De overname moet de elektrischeautofabrikant helpen zijn productiedoelen te halen.

Grohmann, dat zich in Prüm nabij de Belgische grens bevindt, houdt zich bezig met het ontwikkelen van productielijnen die in hoge mate autonoom opereren. Die expertise wil Tesla gebruiken om zijn eigen productie op te voeren, schrijft het bedrijf op zijn website.

Ook wilde Tesla bij monde van CEO Elon Musk "deels een Duits bedrijf worden". Grohmann wordt onderdeel van de nieuwe Tesla-afdeling Tesla Advanced Automation Germany en moet de eerste van meerdere uitbreidingen van Tesla in Duitsland zijn. Uiteindelijk verwacht het bedrijf er meer dan 1.000 geavanceerde technische vacatures te gaan vullen.

Het is niet bekendgemaakt wat Tesla voor Grohmann betaalt. De deal wordt nog bekeken door de Duitse marktwaakhond. De verwachting is dat de overname begin 2017 afgerond wordt.

Tesla heeft al jaren moeite om de productiedoelen die het bedrijf zichzelf stelt, te halen. Voor 2018 wil het bedrijf 500.000 auto’s per jaar maken, tegenover minder dan 100.000 de afgelopen jaren.