Techgigant Samsung roept klanten in de Verenigde Staten op om een specifiek soort wasmachine om te ruilen, wegens een technisch defect.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het betreft wasmachines die vanaf de bovenkant ingeladen kunnen worden.

De wasmachines hebben last van overmatig veel trillingen, waardoor de bovenkant los kan komen te zitten. Volgens Samsung kunnen klanten gewond raken door het loskomende onderdeel.

Klanten kunnen op een speciale webpagina hun serienummer invullen, om te zien of een wasmachine getroffen is door het defect. Het betreft machines verkocht tussen 2011 en 2016.

Een woordvoerder van Samsung benadrukt tegenover NU.nl dat het alleen wasmachines in de Verenigde Staten betreft. Nederlandse wasmachines zijn niet door het defect getroffen.

De Amerikaanse machines kunnen worden omgeruild voor een nieuw exemplaar of een wasmachine van een ander bedrijf. Daarnaast kan een reparateur langskomen om de bovenkant te verstevigen, waarmee het probleem ook opgelost kan worden.

De wasmachine is het tweede Samsung-product dat door de fabrikant wordt teruggeroepen. Onlangs staakte de verkoop van de Galaxy Note 7, omdat het toestel vlam kan vatten.