Sportcameramaker GoPro heeft het afgelopen kwartaal slechter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. Vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar was de omzet 40 procent lager.

De omzet bedroeg 241 miljoen dollar (217 miljoen euro), terwijl marktanalisten rekening hielden met 316 miljoen dollar. De handel in aandelen was donderdag even stilgelegd. De aandelen kelderden daarna met 20 procent.

GoPro leed een verlies van 60 cent per aandeel, blijkt uit de kwartaalcijfers. Wall Street had rekening gehouden met een verlies van 36 cent. GoPro belooft beterschap en verwacht dat nieuwe producten beter verkopen.

De nieuwe actiecameraserie Hero5 en de cameradrone Karma werden vorige maand op de markt gebracht, waardoor inkomsten daarvan niet meetelden voor het afgesloten derde kwartaal.

Winst

GoPro-CEO Nick Woodman verwacht dat zijn bedrijf volgend jaar weer winstgevend zal zijn. "Dit zijn de beste producten die we ooit hebben gemaakt en er is veel vraag naar bij consumenten."

De cameramaker heeft al langer te maken met een dalende omzet. Grootste boosdoener daarvoor zou zijn dat er te weinig vernieuwing is in de actiecameramarkt. Het is lastig om mensen die al een GoPro hebben, aan te moedigen een nieuwe versie aan te schaffen.