iPhone-hacker stopt met 'zelfrijdende auto' na brief overheid

George Hotz, de hacker die als 17-jarige wereldwijde faam vergaarde door als eerste de iPhone te hacken, stopt met het ontwikkelen van een apparaat dat van een gewone auto een semi-zelfrijdende kon maken.

Hotz deed dat met zijn startup Comma.ai, maar kreeg een brief van de Amerikaanse overheid dat hij die van informatie over de veiligheid van zijn apparaat moest voorzien. Als hij dat niet deed, stonden Comma.ai boetes van tot 21.000 dollar per dag te wachten.

Daarop tweette Hotz dat hij de handdoek in de ring gooit. "Ik wil mijn tijd besteden aan het ontwikkelen van fantastische technologie, niet aan het omgaan met overheden en advocaten", zegt hij erbij.

Hotz zei in 2015 nog dat zijn verregaande rij-assistentiesysteem beter was dan dat van Tesla. Voor zo'n duizend dollar moesten consumenten het aan kunnen schaffen. Daarvoor zouden zij een systeem van sensoren en camera's krijgen.

Tesla

Na zijn opmerkingen over Tesla kreeg hij een baan aangeboden van Tesla-CEO Elon Musk. Die sloeg hij af om zich op zijn eigen bedrijfje te richten.

Comma.ai gaat zich nu focussen op "andere producten en markten", zo laat het bedrijf via Twitter weten.

Tip de redactie