Taxidienst Uber is van plan om in de nabije toekomst korte dronevluchten aan te bieden voor passagiers. De dienst gaat Uber Elevate heten. 

Dat meldt Uber donderdag in een lijvig document waarin de plannen worden toegelicht. Volgens de taxidienst kan twee uur reizen op drukke wegen zo worden verkort tot een reis van een kwartier door de lucht. 

Technologieblad Wired meldt dat Uber de drones niet zelf gaat bouwen, maar private bedrijven en de overheid bij elkaar wil brengen om het plan te doen slagen. De drones moeten tot 240 kilometer per uur gaan vliegen

Het bedrijf gaat voor Uber Elevate gebruikmaken van de zogenoemde vertical take-off and landing (VTOL)-vliegtechniek. Vliegtuigen kunnen daarmee verticaal opstijgen en landen.

Nooit toegepast

Onder meer het Amerikaanse ministerie van Defensie werkt met de technologie. Wired meldt dat de techniek nog nooit voor passagiersvluchten is toegepast. 

Vorige maand werd al bekend dat de taxidienst zou nadenken over het aanbieden van korte dronevluchten. Het bedrijf meldde klanten op een dag meerdere mogelijkheden te willen bieden om zich te verplaatsen.