In de nieuwste versie van MacOS zitten al afbeeldingen van de nog niet verschenen MacBook Pro, met een smal touchscreen bovenaan het toetsenbord.

De afbeeldingen werden gevonden in het maandag verschenen MacOS 10.12.1, meldt MacRumors. De foto’s zijn geheel in lijn met geruchten van de laatste maanden.

De rij met functietoetsen boven het toetsenbord van de MacBook is vervangen door een langwerpig touchscreen. Apple noemt het scherm de Magic Toolbar, en afhankelijk van welke app er open staat toont het scherm andere informatie en functies.

De Magic Toolbar bevat bovendien een vingerafdrukscanner. In één van de gevonden afbeeldingen is te zien hoe een betaling wordt gedaan door de vinger rechts op de balk te houden.

De balk geeft op dat moment het te betalen bedrag weer, en een annuleerknop. Daarnaast is te zien dat de MacBook Pro hetzelfde toetsenbord heeft als de 12 inch MacBook, met iets grotere knoppen. De randen rond het toetsenbord zijn wat smaller.

Verdere details worden donderdag verwacht. Dan houdt Apple een evenement waarop de nieuwe MacBooks hoogstwaarschijnlijk worden gepresenteerd.