Google zou werken aan een VR-bril die met oogsensoren volgt waar gebruikers naar kijken.

Met die oogsensoren en speciale algoritmes zou de VR-bril de echte wereld virtueel in kaart brengen, meldt Engadget.

Zo zou de bril de echte wereld mengen met de virtuele wereld, en zo digitale objecten in bijvoorbeeld de woonkamer van de gebruiker kunnen plaatsen. Dat lijkt op bijvoorbeeld augmented reality-bril Hololens van Microsoft, die een transparant display gebruikt.

Virtual en augmented reality

De bril van Google zou de verschillen tussen virtual en augmented reality "doen vervagen". Niet bekend is of het bedrijf ook een transparant scherm gebruikt waar virtuele objecten op worden geprojecteerd, of dat dat gebruikers die echte wereld via een camera bekijken.

Google zou volgens bronnen van Engadget chips gebruiken van het bedrijf Movidius, dat door Intel wordt overgenomen. Movidius ontwikkelt kunstmatige intelligentie en de chips van het bedrijf zouden helpen bij het bijhouden van bewegingen en de positie van de bril in de ruimte.

Eerder bleek al uit ingediende documenten dat het VR-team van Google werkt aan een draadloos prototype. De nieuwe Daydream VR-bril van Google is al draadloos, maar gebruikt een smartphone in plaats van pc. Het is niet duidelijk of dat prototype hetzelfde is als de bril met oogsensoren.