Automaker Tesla gaat samen met het Japanse bedrijf Panasonic werken aan de ontwikkeling van zonnecellen en -panelen.

De cellen moeten uiteindelijk kunnen worden aangesloten op de Powerwall en Powerpack, Tesla-batterijen voor in huis. Dat hebben de bedrijven zondagnacht bekendgemaakt.

Eerder sloten Tesla en Panasonic al een samenwerking voor de ontwikkeling van accu's. Die komen terecht in de Model 3, de goedkopere Tesla-auto die volgend jaar moet verschijnen.

Productie van de Panasonic-zonnecellen moet ook in 2017 beginnen. Tesla wil de cellen over een lange termijn gaan inkopen bij Panasonic.

Eigenlijk zou Tesla maandag een productaankondiging houden, maar directeur Elon Musk van het bedrijf twitterde dat de presentatie is uitgesteld naar woensdag. "Er zijn nog een paar dagen van verfijning nodig", schreef hij.

Autopilot

Het is onduidelijk om wat voor product het gaat. Mogelijk gaat het om een verbeterde versie van de Autopilot-software die de controle over Tesla-auto's deels kan overnemen.

In Duitsland heeft transportminister Alexander Dobrindt het bedrijf verboden om de naam Autopilot nog te gebruiken in reclame-uitingen, omdat dit volgens hem kan suggereren dat chauffeurs niet meer hoeven op te letten. Dat meldt Reuters.

In verschillende landen is controverse ontstaan over de Autopilot-functie nadat een Amerikaan overleed bij een ongeluk dat plaatsvond toen de Autopilot was ingeschakeld. Tesla benadrukt zelf ook dat eigenaren van zijn auto's de Autopilot niet kunnen gebruiken als zelfrijfunctie, en dat ze op de weg moeten blijven letten.