Duitse waakhond waarschuwt Tesla Autopilot-gebruikers in brief

Een Duitse toezichthouder heeft een brief gestuurd aan gebruikers van de Autopilot-functie in Tesla's. Daarin wordt gewaarschuwd dat zij te allen tijde op de weg moeten blijven letten.

Het is wettelijk verplicht om alert te blijven en zelf de controle over het voertuig te houden, stelt de federale autowaakhond in de brief, zo meldt Reuters.

De Autopilot-functie van Tesla zorgt er onder meer voor dat een auto zelfstandig in dezelfde rijbaan blijft en remt als een botsing dreigt.

Tesla waarschuwt Autopilot-gebruikers zelf ook dat ze hun handen aan het stuur moeten houden en alert moeten zijn, maar critici van het bedrijf vinden dat de Autopilot te veel wordt gepresenteerd als een zelfrijfunctie. Uiteindelijk is de bedoeling ook dat de Autopilot wordt uitgebreid en meer taken van de bestuurder overneemt.

Eerder dit jaar kwam voor het eerst een Tesla-bestuurder om nadat zijn auto met de Autopilot-functie ingeschakeld crashte. Volgens Tesla is de functie desalniettemin al veiliger dan een menselijke bestuurder.

Lees meer over:
Tip de redactie