Telecombedrijf KPN heeft een nieuwe dienst opgezet waarbij gebruikers een slimme thermostaat kunnen kopen via een abonnementsconstructie. De thermostaat Anna is te koop voor zes euro per maand bij een tweejarig contract.

KPN presenteert het pakket met thermostaat en aansluitingsmodule voor de verwarmingsketel maandag als de dienst SmartLife Comfort. 

De telecomaanbieder kwam eerder al met de smarthomedienst SmartLife Veilig, een met internet verbonden beveiligingssysteem.

De thermostaat wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf Plugwise. Net als andere slimme thermostaten is Anna te bedienen met een app voor tablets en smartphones.

Internet

Via internet kan de temperatuur op afstand worden aangepast. Ook is de thermostaat te koppelen aan het SmartLife Veilig-systeem. Als de gebruiker het alarm inschakelt, kan de temperatuur bijvoorbeeld automatisch lager worden gezet.

Voor het aansluiten van SmartLife Comfort betalen klanten 99 euro. SmartLife Veilig is daarentegen 7,95 euro per maand. Voor die dienst worden geen aansluitkosten in rekening gebracht.