Android-smartwatches krijgen eigen appwinkel

Android Wear-smartwatches krijgen een eigen Play Store, zodat apps installeren via de bijbehorende smartphone niet meer nodig is.

Dat maakte Google bekend in een blogpost. Het bedrijf heeft donderdag een derde previewversie van Android Wear 2.0 uitgebracht.

De definitieve lancering van Android Wear 2.0 is uitgesteld van dit najaar tot begin 2017. Eigenaren van een slim horloge moeten dus nog even wachten op de Play Store. 

De appwinkel moet het makkelijker maken om apps op de slimme horloges te updaten, installeren of deïnstalleren. Nu moeten gebruikers via hun telefoon applicaties beheren. Voor het gebruik van de Play Store blijft een verbinding met een smartphone wel noodzakelijk. 

Donderdag ging het gerucht dat Huawei zijn nieuwe smartwatch niet van Android Wear gaat voorzien, maar van het alternatieve besturingssysteem Tizen. Dat systeem was vooralsnog bijna uitsluitend op Samsung-apparaten te vinden.

Het eerste slimme horloge van het Chinese bedrijf, de Huawei Watch, draaide wel op het Google-besturingssysteem voor smartwatches.

Lees meer over:
Tip de redactie