Dronebouwer DJI lanceert met de Mavic Pro een nieuwe cameradrone die opvouwbaar is en dan in een handpalm past.

Hoewel de Mavic Pro ongeveer half zo groot is als DJI's bekendste cameradrone, de Phantom, heeft het kleine broertje wel alle functionaliteiten die de Phantom 4 ook heeft. Dat schrijft The Verge dinsdag.

Zo heeft de Mavic Pro sensoren aan de voor- en achterkant om obstakels waar te nemen en te omzeilen, kan het apparaat zelfstandig een bewegend object volgen en zelf landen.

De camera heeft dezelfde sensor als die in de Phantom 4. Daarmee kan video in 4K of in 1080p HD worden opgenomen. Ook zit er een fotocamera met 12 megapixels in.

Video: DJI lanceert opvouwbare cameradrone die in handpalm past

DJI lanceert opvouwbare cameradrone die in handpalm past
DJI lanceert opvouwbare cameradrone die in handpalm past

Vliegtijd

Qua motor doet de Mavic Pro ondanks zijn mindere grootte, niet veel onder voor de Phantom 4. Volgens DJI haalt de Mavic Pro 27 minuten aan vliegtijd op een volle batterij en kan het apparaat met een snelheid van zo'n 64 kilometer per uur vliegen.

De vleugels van de Mavic Pro zijn in te vouwen en dan is het apparaatje klein genoeg om in een flinke handpalm te passen.

Gebaren

De Mavic Pro is met een afstandbedieningen te besturen, maar kan ook met gebaren aangestuurd worden. Zo kunnen gebruikers onder meer door een Y-vorm te maken met hun armen ervoor zorgen dat de drone zich op hen focust. Door een rechthoek om hun gezicht te maken, kunnen gebruikers de drone een foto van hun gezicht laten maken.

De cameradrone is inclusief een afstandbediening voor zo'n 1000 dollar (zo'n 890 euro) te koop. Zonder afstandbediening kost het apparaatje zo'n 750 dollar (670 euro), goedkoper dan de recent gelanceerde en eveneens opvouwbare GoPro Karma. DJI verwacht de Mavic Pro vanaf het midden van oktober te gaan versturen.