Google zou tijdens zijn telefoonevenement op 4 oktober ook de prijzen van zijn slimme Home-speaker en een vernieuwde Chromecast onthullen.

Slimme speaker Google Home, met ingebouwde spraakassistent, zou 129 dollar gaan kosten. Dat zeggen ingewijden tegen Android Police.

Daarmee is Google Home 50 dollar goedkoper dan zijn grootste concurrent, de Amazon Echo. Dat apparaat is in Nederland niet beschikbaar, onduidelijk is of de Google Home hier wel direct verkrijgbaar is. In eerste instantie spreekt het apparaat van Google geen Nederlands.

Google zou tijdens zijn evenement op 4 oktober ook de Chromecast Ultra onthullen. Het apparaat zou in tegenstelling tot het huidige model geschikt zijn voor 4K-video, en daardoor de hogere prijs van 69 dollar hebben. De huidige Chromecast kost 39 euro, maar kan video in maximaal 1080p tonen.

Eerder ging al het gerucht dat Google ook zou werken aan een slimme router, Google Wifi. Dat apparaat zou 130 dollar kosten, onbekend is nog welke functies de router onderscheidend maken.

Tijdens het Google-evenement op 4 oktober worden daarnaast twee nieuwe smartphones verwacht. Volgens geruchten gaat het niet om Nexus-telefoons, maar een nieuwe lijn onder de naam 'Pixel'.