Snapchat komt met een zonnebril met twee ingebouwde camera's, die ronde video's van 10 seconden opnemen.

De Snapchat Spectacles nemen op in een hoek van 115 graden, een groter gezichtsveld dan dat van de meeste smartphonecamera's. Dat moet voor natuurlijker ogende video's zorgen, zegt Snapchat-CEO Evan Spiegel tegen de Wall Street Journal.

Snapchat Spectacles is zonnebril met ingebouwde camera's
Snapchat Spectacles is zonnebril met ingebouwde camera's

De Spectacles hebben camera's in de bovenhoeken van beide glazen zitten. Een druk op de knop zorgt voor een opname van 10 seconden. Door te filmen zonder smartphone hebben gebruikers geen last meer van een 'muur' voor hun gezicht, zegt Spiegel.

Ronde video's

De bril zorgt er volgens Spiegel voor dat mensen hun herinneringen door hun eigen ogen terug kunnen zien. Ondanks dat Spiegel de bril 'speelgoed' noemt, werkt het concept volgens hem bevrijdend. De video's zijn volgens de CEO rond omdat rechthoekige video's een onnodig overblijfsel is van het afdrukken van foto's op papier.

Snapchat kantelbare video
Snapchat kantelbare video

Ook wordt het mogelijk om video's op Snapchat te bekijken ongeacht hoe ze gefilmd zijn. Video's die met een rechtopstaand toestel kunnen zo op een liggend scherm worden bekeken en andersom.

Snap Inc.

De Spectacles kosten 130 dollar en zijn vanaf dit najaar beschikbaar in rood, groen en zwart. Opladen gebeurt in een bijgeleverde brillendoos. In eerste instantie zal de bril in beperkte oplage beschikbaar zijn. De video's worden draadloos naar een gekoppelde telefoon gezonden.

Met de presentatie van de bril heeft Snapchat zijn bedrijfsnaam veranderd in Snap Inc. Volgens het bedrijf is dit passender nu het meer dan Snapchat alleen maakt. De app behoudt zijn titel, maar op zijn site omschrijft Snap Inc. zich als camerabedrijf.