Apple is in gesprek met McLaren Technology Group, maker van sportauto's en eigenaar van het gelijknamige Formule 1-team, over een volledige overname.

Dat stellen bronnen woensdag tegen de Financial Times. McLaren zegt enkele uren later tegenover The Verge dat er "geen discussie met Apple over een potentiële investering" is.

Er gaan al twee jaar geruchten over de productie van een eigen elektrische auto door Apple. Het bedrijf zou daar in 2021 de markt mee willen betreden, maar volgens de laatste berichten gaat de ontwikkeling van de 'Apple Car' stroever dan verwacht.

McLaren heeft veel kennis in huis, zowel over de bouw van auto's als over het maken van software die wordt gebruikt in de boordsystemen. De twee bedrijven hebben niet gereageerd op het overnamegerucht.

Overnames

Volgens de bronnen van de FT zou McLaren tussen de 1 en 1,5 miljard pond (1,2 tot 1,7 miljard euro) moeten opbrengen.

Apple staat niet bekend om zijn grote overnames, maar kocht twee jaar geleden wel de koptelefoonmaker Beats van Dr Dre voor een bedrag van 3 miljard dollar. Ook stak Apple onlangs 1 miljard dollar in de Chinese taxidienst Didi Chuxing, die later de Chinese tak van Uber overnam.

Vorig jaar maakte McLaren 1.654 auto's, die bij elkaar 450 miljoen pond aan omzet opleverden. Het bedrijf draaide wel een verlies in 2014, het laatste jaar waar financiële cijfers over bekend zijn.