GoPro heeft zondag zijn eerste eigen drone onthuld. Karma is een kleine opvouwbare drone met vier propellers en een aansluiting met stabilisator voor GoPro-actiecamera's.

De drone wordt bestuurd met een controller die eruitziet als een gamepad, schrijft Engadget. De controller heeft ook een scherm waarmee de gebruiker kan zien wat er gefilmd wordt.

Ook is de arm waarmee de camera wordt gemonteerd afneembaar, zodat ook met de hand kan worden gefilmd. Door de stabilisator zijn bewegingen soepeler.

Video: Karma is de eerste drone van GoPro


Touch-screen

GoPro onthulde daarnaast drie nieuwe versies in de actiecameraserie Hero. De Hero5 Black heeft een touch-screen van 2 inch, maakt foto's met 12 megapixel en heeft een ingebouwde GPS-ontvanger.

De camera is ook waterdicht tot 10 meter diep, schiet video's tot een kwaliteit van 4K met 30 fps en kan met stemcommando's worden bediend.

Session

De Hero5 Session kan ook op 4K video's opnemen en maakt foto's van hooguit 10 megapixel. Maar het apparaat heeft geen schermpje, GPS of ondersteuning voor het opslaan van RAW-materiaal.

Het instapmodel Hero Session maakt 8-megapixelfoto's en schiet video's op 1440p. Ook die actiecamera is waterdicht tot 10 meter diep.

Prijzen

De nieuwe camera's komen op 2 oktober uit. De Hero5 Black kost 429,99 euro. De Hero5 Sessions is 329,99 euro en de Hero Session heeft een prijskaartje van 229,99 euro.

De drone Karma is vanaf 23 oktober in Nederland verkrijgbaar voor 869,99 euro, zonder camera.