SpaceX wil in november weer beginnen met het lanceren van zijn raketten, nadat een raket van het bedrijf eerder deze maand ontplofte tijdens een test op de lanceerbasis Cape Canaveral in Florida.

SpaceX denkt in totaal drie maanden nodig te hebben om die tegenslag te verwerken, zei operationeel directeur Gwynne Shotwell van het bedrijf tijdens een conferentie voor de satellietindustrie, zo meldt Reuters.

Het is onduidelijk of SpaceX het ontwerp van zijn Falcon 9-raket zal herzien. De explosie vond plaats tijdens een routinetest rond het bijtanken van de raket.

SpaceX-topman Elon Musk twitterde onlangs dat de vuurbal "de moeilijkste en meest complexe" fout van SpaceX in zijn veertienjarige bestaan is.

Video: Ontploffing raket SpaceX vastgelegd

Planning

Het is niet bekend hoeveel schade de explosie precies heeft aangericht op Cape Canaveral, al is in ieder geval een satelliet van een Israëlisch bedrijf vernietigd. Dat bedrijf eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar, of een gratis vlucht voor een vervangende raket. Onder meer Facebook zou de raket gaan gebruiken om internet aan te bieden in moeilijk bereikbare gebieden.

Volgens een bron van Reuters gaat SpaceX eerst weer een Falcon 9-raket lanceren, voordat andere raketten aan bod komen. Eerder zou de volgende lancering juist het debuut van de Falcon Heavy zijn, een grotere raket met drie keer zo veel motoren. Die vlucht wordt vermoedelijk uitgesteld naar begin 2017.

In totaal heeft SpaceX al opdrachten voor 70 ruimtemissies met een waarde van ruim 10 miljard dollar. De Falcon 9 vloog 27 keer met succes voor de explosie van twee weken geleden.