Apple heeft tientallen mensen ontslagen die werkten aan een zelfrijdende auto. Delen van het autoproject zijn stopgezet, omdat Apple de plannen om een eigen auto op de markt te zetten wil herzien.

Daarover schrijft The New York Times op basis van drie anonieme bronnen met kennis van zaken over het autoproject bij Apple. Die drie mensen mochten niet naar buiten treden met de informatie.

Het gaat volgens de krant al langer niet goed met het autoproject. Apple heeft de laatste twee jaar steeds meer geld gestopt in het project, maar dat heeft nauwelijks geleid tot vooruitgang.

Apple is erg geheimzinnig over het autoproject en heeft niet erkend dat er aan een auto wordt gewerkt. Er zijn echter meerdere hints naar buiten gekomen over het zogenoemde project Titan.

Leiding

In juli werd Apple-veteraan Bob Mansfield weer door het bedrijf aangenomen om de leiding over het project over te nemen. Mansfield werkte eerder voor hardware-ontwikkeling aan de MacBook Air, de iMac en de iPad.

Later die maand werd ook de voormalig Blackberry-topman Dan Dodge aangenomen. Toen zou al duidelijk zijn geworden dat Apple het met het autoproject over een andere boeg gooit. Zo zou het bedrijf zich meer richten op ontwikkeling van de onderliggende techniek van zelfrijdende auto's, dan de auto's zelf.