Google-moederbedrijf Alphabet gaat als experiment enkele weken burritos per drone bezorgen aan studenten van de technische universiteit Virginia Tech.

De Alphabet-afdeling Project Wing gaat daarvoor samenwerken met de universiteit en de Mexicaanse restaurantketen Chipotle, meldt persbureau Bloomberg donderdag.

De eerste burritos zullen deze maand al worden geleverd. Het experiment duurt een aantal weken. De Amerikaanse toezichthouder voor luchtverkeer FAA heeft het plan goedgekeurd.

Alphabet en Chipotle hopen te weten te komen hoe goed de navigatiesystemen werken en hoe mensen reageren op bezorging bij drone.

Autonoom

De drones die worden gebruikt kunnen vliegen als een vliegtuig, maar ook stilhangen. Voor het bezoren van de burritos zal de drone stilhangen en het pakketje eten met een lier laten dalen.

Het project wordt uitgevoerd met autonome drones. Op de grond zal een piloot aanwezig zijn om in te grijpen als het misgaat.

Verpakking

Behalve de reacties en het testen van de navigatiesystemen, hopen de bedrijven ook te weten te komen of de verpakking van het Mexicaanse eten goed genoeg is voor dronebezorging.

Het experiment is naar verluidt de grootste in zijn soort voor het afleveren van consumentengoederen.