De Nest Cam, de slimme beveiligingscamera van Alphabet-dochter Nest, gaat de beeldherkenningsalgoritmes van Google inzetten.

De camera zal eigenaren voortaan een notificatie sturen als een persoon op de beveiligingsbeelden wordt herkend, zo maakt het bedrijf donderdag bekend. Eerder werden al notificaties gestuurd als beweging werd herkend, maar gaf de notificatie geen details over de bron van die beweging.

In eerste instantie worden alleen mensen herkend, maar in de toekomst zal dat vermoedelijk worden uitgebreid naar andere categorieën, zegt Lionel Guicherd-Callin van Nest tegen NU.nl.

Hij ontkent recente berichten dat Nest wordt geïntegreerd in Google. Ondanks de samenwerking op het gebied van machine learning, de zelflerende algoritmes, blijft Nest een onafhankelijk onderdeel van Alphabet.

De app van Nest krijgt een update die het makkelijker moet maken om beelden uit het verleden terug te kijken. Mensen zonder betaald Nest Aware-abonnement kunnen voortaan de hoogtepunten van de afgelopen drie uur terugkijken, terwijl abonnees van de dienst langer terug kunnen kijken.

Nest Aware kost 10 euro per maand om tien dagen terug te kijken en 30 euro per maand om dertig dagen terug te kunnen kijken.