HP heeft twee nieuwe pc met ongebruikelijk ontwerp onthuld. De HP Pavilion Wave oogt als een designspeaker, de modulaire Slice is stapelbaar.

HP toonde beide nieuwe pc's op techbeurs IFA in Berlijn. De Pavilion Wave is een desktop-pc in de vorm van een 25 centimeter hoge rechtopstaande prisma, bekleed met grijs textiel. En hoewel het apparaat hoofdzakelijk een pc is, zit er wel een door Bang & Olufsen ontwikkelde speaker in.

Aan de platte voorkant van de pc zit enkel een usb-aansluiting en koptelefooningang, alle overige aansluitingen zitten in een langwerpige reep achterop de driehoek. Het apparaat is beschikbaar met Intel i3 of i5-processor, harde schijf of ssd, 8 of 18 GB werkgeheugen en een ingebouwde videokaart of de AMD R9 M470. De Pavalion Wave is vanaf eind deze maand te koop vanaf 550 euro.

Stapelbare HP Slice

De HP Slice is een modulaire pc waarvan de basismodule een platte, vierkante schijf is. De pc is vooral bedoeld voor zakelijk gebruik, en kan in de vorm van meerdere componenten op elkaar worden gestapeld.

Daarvoor zit op de bodem van elk component een usb c-aansluiting. Zo kan de pc bijvoorbeeld op een audio-module worden geplaatst voor het maken van conference calls, of kan de pc op een disk-drive worden geplaatst.

Ook komt er een module waarmee telefoons draadloos kunnen worden opgeladen, en is er een cover waarbij er telefoon-toetsen bovenop het apparaat worden geplaatst. De HP Slice is beschikbaar met Intel i5 en i7-chips en is binnenkort beschikbaar vanaf 699 euro.