Lenovo presenteert tablet met drukgevoelig touch-toetsenbord

Lenovo heeft tijdens techbeurs IFA een tablet gepresenteerd dat oogt als een laptop, maar met een touchscreen in plaats van een traditioneel toetsenbord.

Het nieuwe touch-toetsenbord is ontwikkeld in samenwerking met Wacom waardoor gebruikers er niet alleen op kunnen typen, maar ook op kunnen tekenen.

Het vlak is drukgevoelig, en wanneer gebruikers het als toetsenbord gebruiken licht de layout van een traditioneel toetsenbord in het zwarte vlak op. De bijbehorende stylus kan daarnaast ook als normale pen op papier worden gebruikt, waarbij de Yoga Book alles direct digitaal kopieert.

​Het scherm en het toetsenbord van de Yoga Book zitten net als bij de andere hybdide laptops in de Yoga-serie van Lenovo met een speciaal scharnier aan elkaar. Daardoor kan de tablet in laptopstand worden gebruikt, volledig plat of met het toetsenbord achter het scherm gevouwen.

De Yoga Book komt in oktober in twee varianten op de markt: een versie met Android 6.0 voor 499 euro en een versie met Windows 10 voor 599 euro. Beide varianten hebbeb een 10.1 inch scherm met resolutie van 1920 x 1200 pixels.

De tablet loopt op een Intel Atom 5x-chip en heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte. De batterij heeft een capaciteit van 8500 mAh. Ook heeft het tablet een ingebouwde 4G-verbinding.

Moto Z Play

Daarnaast presenteerde Lenovo één de nieuwe Moto Z Play. Die derde telg in de Moto Z-lijn heeft net als de eerdere Moto Z een 5,5 inch scherm, maar niet met 1440p maar 1080p resolutie. Wel is de batterij van de Moto Z Play met een capaciteit van 3510 mAh fors groter dan die van de Moto Z met 2600 mAh.

Het toestel heeft een middenklasse Snapdragon 625-chip, waardoor de telefoon gepaard met een scherm met minder hoge resolutie en grotere accu een batterijduur tot 50 uur belooft. Net als de andere Moto Z-toestellen is de Z Play modulair, waardoor verschillende accessoires in en op het toestel kunnen worden gezet. De Moto Z Play is vanaf september te koop voor een adviesprijs van 449 euro.

Hasselblad-opzetcamera

Voor de Moto Z-serie heeft Lenovo in samenwerking met cameramaker Hasselblad een nieuwe opzetcamera gemaakt. De Hasselblad True Zoom is een module die magnetisch achterop een moto Z is te klikken.

​De True Zoom heeft een eigen ingebouwde camera met 12 megapixelsensor en lens met 10x optische zoom. Wanneer gebruikers de module op een Moto Z-toestel plaatsen, komt de lens automatisch naar buiten en wordt de camera-app op de telefoon gestart.

De module heeft een uitgestoken handgreep met bovenop een sluiterknop die ook dienst doet als zoomschakelaar. De True Zoom heeft in tegenstelling tot enkele andere Moto Z-modules geen ingebouwde batterij, maar gebruikt de accu van de telefoon. De True Zoom is vanaf september voor 249 euro verkrijgbaar.

Yoga Tab 3 Plus en Yoga 910

Lenovo presenteerde ook nog een grotere variant van zijn Yoga Tab-tablet. De Tab 3 Plus heeft net als de eerder verschenen Tab 3 Pro een 10.1 inch scherm met resolutie van 2560 x 1600 pixels.

Een ingebouwde projector heeft de Tab 3 Plus in tegenstelling tot andere modellen in de lijn niet. Ook is de batterij met een capaciteit van 9300 mAh iets kleiner dan die van de Tab 3 Pro. Wel is de Tab 3 Plus met een adviesprijs van 299 euro een stuk goedkoper dan de Tab 3 Pro, die 499 euro kost. De Tab 3 Plus is vanaf november beschikbaar.

​De nieuwe Yoga 910 is een nieuwe dunne laptop met toetsenbord dat compleet is om te vouwen. De laptop is er met keuze uit 13,9 inch 1080p- of 4K-scherm, beide met dunne schermrand van 5 millimeter. Ook is er keuze uit Intel i3, i5 en i7-chips.

De laptop heeft een ingebouwde vingerafdrukscanner en een behuizing met een dikte van 14,3 millimeter. De laptop is vanaf oktober verkrijgbaar in grijs, zilver en goud vanaf 1499 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie