Samsung presenteert Gear S3-smartwatch met ingebouwde GPS

Samsung heeft woensdag op techbeurs IFA zijn nieuwe smartwatch onthuld: de Gear S3, met onder meer een eigen GPS-ontvanger.

Het slimme horloge kan bijhouden waar de drager zich bevindt, zonder dat een verbinding met een smartphone nodig is. Dat kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld hardlooproutes kunnen worden bijgehouden.

De Gear S3 verschijnt in een minimalistische ‘classic’-variant en een robuustere ‘frontier’-versie. Beide versies zijn 46 bij 49 millimeter groot en 13 millimeter dik. 

Het apparaat is gedurende dertig minuten tot anderhalve meter diep waterdicht en beschikt net als het vorige slimme horloge van Samsung weer over een ronddraaiende rand waarmee het apparaat bestuurd kan worden.

Software

Het slimme horloge draait opnieuw op Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem. Het ronde 1,3 inch-amoledscherm met een pixeldichtheid van 278 pixels per inch staat altijd aan. Het horloge beschikt over 4GB opslaggeheugen en 768 MB werkgeheugen.

Net als zijn voorganger kan het horloge alleen worden gekoppeld aan Android-apparaten, al hoeven deze niet van Samsung afkomstig te zijn. De Gear S3 is eind 2016 beschikbaar en heeft in beide uitvoeringen een adviesprijs van 399 euro.

Buiten Nederland verschijnt ook een versie die een eigen 4G-verbinding kan maken en daarmee nog onafhankelijker kan zijn van een smartphone. Hier wordt die versie voorlopig echter niet op de markt gebracht.

Lees meer over:
Tip de redactie