'Apple vernieuwt MacBook Air en iMac nog dit jaar'

Apple brengt nog dit jaar een nieuwe versie van de MacBook Air en de iMac uit. Mogelijk verschijnen de apparaten al in oktober.

Dat meldt Bloomberg dinsdag op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf.

Apple houdt op 7 september een persevenement om zijn nieuwste iPhone aan te kondigen, maar daar worden naar verwachting nog geen Macs getoond.

Veel van de Mac-producten van Apple, zoals de Air en de Pro, hebben al een lange tijd geen update meer gehad. Eerder bleek al uit geruchten dat de Pro wordt herzien met een touchscreen boven het toetsenbord, waarop functietoetsen worden getoond die relevant zijn voor het programma dat wordt gebruikt.

Chips

Volgens de bronnen van Bloomberg krijgt de MacBook Air ondersteuning voor USB-C, de nieuwe oplaadstandaard die ook de MacBook van 12 inch al gebruikt. En de iMac zou worden voorzien van een nieuwe grafische chip van AMD.

Verder zou Apple weer een losse monitor met een 5K-resolutie willen uitbrengen. Het display zou worden gemaakt door LG.

iPad

Ook werkt Apple achter de schermen aan updates voor de software van de iPad Pro, de zakelijke tablet van Apple die kan worden gebruikt met een stylus. Deze 'Apple Pen' krijgt volgens de bronnen meer functies in het hele iOS-besturingssysteem. 

Zo wordt het misschien mogelijk om notities te maken in applicaties als Mail, Safari en iMessage. De update moet volgend jaar verschijnen. Dan verschijnt naar verwachting ook een nieuwe iPad Pro met een scherm van 10,5 inch, die een sneller reagerend display heeft.

Lees meer over:
Tip de redactie