Fitbit kondigt nieuwe Charge- en Flex-fitnesstrackers aan

Fitbit komt met nieuwe versies van de populaire fitnesstrackers Charge en Flex. De Charge 2 heeft een groter scherm dan zijn voorganger, terwijl de Flex 2 waterdicht is tot 50 meter diepte.

De twee nieuwe fitnesstrackers komen in september en oktober uit, maakt Fitbit maandag bekend. De Charge 2 kost 159,95 euro, de Flex 2 zal voor 99,95 te koop zijn.

Bij de Charge 2 kunnen de bandjes worden vervangen. Ook is een nieuwe techniek waarmee de hartslag wordt gemeten overgenomen van de Charge HR.

Dankzij een ingebouwd GPS-systeem kunnen routes worden uitgetekend en afstanden worden gemeten. Daarnaast is het mogelijk om de wearable te gebruiken voor meerdere sporten en om ademhalingsoefeningen te doen.

Fitbit komt met Charge 2 en Flex 2

Flex

De goedkopere Flex is waterdicht en heeft vier led-lampjes die aanduiden of dagelijkse doelen zijn gehaald en wanneer de gebruiker wordt gebeld of een bericht krijgt. Ook bij de Flex zijn de bandjes verwisselbaar. 

Behalve de nieuwe wearables heeft Fitbit ook aangekondigd de software voor de eerder verschenen Blaze en Alta te updaten. Die modellen krijgen onder meer verbeterde notificaties en nieuwe klokthema's.

Lees meer over:
Tip de redactie