'Tesla gaat Autopilot-functie voorzien van strengere beveiliging'

Tesla gaat de Autopilot-functie in zijn auto's voorzien van een strengere beveiliging, die de zelfrijmodus van voertuigen uitschakelt als bestuurders niet blijven opletten.

Dat meldt Electrek op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf.

De Autopilot-functie, die het gaspedaal en het stuur van Tesla-auto's kan overnemen, kwam onlangs in opspraak na meerdere ongelukken met auto's die de functie hadden ingeschakeld. Bij één ongeluk kwam de bestuurder van de Tesla om het leven.

De fabrikant van elektrische auto's waarschuwt bestuurders dat zij hun handen aan het stuur moeten houden als de Autopilot-functie is ingeschakeld, zodat ze bij problemen kunnen ingrijpen. Als de auto merkt dat een bestuurder zjin handen niet op het stuur heeft, wordt op het dashboard een melding getoond.

Bij meerdere ongelukken zou zijn gebleken dat chauffeurs hun handen niet aan het stuur hadden en hier al voor waren gewaarschuwd.

Update

De Autopilot bevat nu al een procedure die de functie uitschakelt en de auto stilzet, nadat bestuurders de waarschuwingen vijftien seconden lang negeren. Na de update zou het ook onmogelijk worden om de functie na zo'n afbreking weer opnieuw te starten, totdat de auto helemaal is geparkeerd.

Volgens eerdere geruchten wordt de Autopilot ook verbeterd in de update, die binnenkort moet verschijnen. Het zou onder meer mogelijk moeten worden om een afslag te nemen op de snelweg door enkel de richtingaanwijzer aan te zetten.

Lees meer over:
Tip de redactie