Fabrikant van fitnesstrackers Fitbit mag gewoon doorgaan met de verkoop van zijn producten in de Verenigde Staten. Concurrent Jawbone is er niet in geslaagd om middels een rechtszaak een importverbod op te leggen. 

Jawbone sleepte Fitbit in juli vorig jaar voor de rechter omdat het bedrijf bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen. Volgens de rechter is dat echter niet aangetoond. 

Voglens Jawbone maakte Fitbit inbreuk op zes patenten. Ook zou het bedrijf medewerkers hebben weggehaald bij het bedrijf, die vervolgens vertrouwelijke informatie zouden hebben doorgespeeld aan hun nieuwe werkgever. Twee van de patenten werden later ingetrokken door Jawbone, vier anderen werden al eerder ongeldig verklaard door de rechter.

Volgens Fitbit is de rechtszaak bedoeld om het "momentum van Fitbit te verstoren en om het eigen gebrek aan succes op de markt te compenseren."

De overwinning van Fitbit volgt ruim een maand op een uitspraak in een andere patentzaak tussen de twee bedrijven. Die zaak werd juist gewonnen door Jawbone. Een andere rechtszaak tussen de twee bedrijven loopt nog.