Mediabedrijf ZeniMax beschuldigt voormalig werknemer John Carmack van het stelen van 'duizenden documenten', die hij meenam naar zijn nieuwe werkgever Oculus. 

Dat blijkt uit een aangepaste aanklacht van ZeniMax. Het bedrijf klaagde in 2014 al Oculus aan wegens het stelen van VR-technologie. Nu richt de zaak zich specifiek op Carmack, meldt GameInformer

"Voordat hij bij ZeniMax vertrok, heeft Carmack stiekem en illegaal duizenden documenten met ons bezit van zijn computer naar een USB-stick gekopieerd", aldus de advocaat van ZeniMax in de aangepaste aanklacht. 

Volgens de aanklagers keerde Carmack nog eens terug bij ZeniMax nadat hij bij Oculus was begonnen. Hij nam toen een hulpmiddel mee dat speciaal was gemaakt voor virtual reality. 

ZeniMax eist te worden gecompenseerd voor zijn rol bij de ontwikkeling van VR-bril Oculus Rift. Het is onduidelijk hoeveel hiervoor precies betaald zou moeten worden.

Een woordvoerder van Oculus Rift noemt de aantijgingen eenzijdig. "We geloven nog steeds dat deze zaak geen basis bevat, en zullen alle beschuldigingen van ZeniMax in de rechtbank aanvechten".